Tove, vår nya projekt­ledare på Journal Digital

Välkommen Tove Lundell, vår nya projektledare på Journal Digital! I april gjorde hon sin första dag tillsammans med oss på Journal Digital i Malmö. Som projektledare kommer Tove att arbeta kundinriktat och både utbilda och implementera Journal Digital i verksamheter.

Publicerad

Välkommen till oss på Journal Digital, Tove! 

Vi är väldigt nyfikna på dig, berätta lite om dig själv och din bakgrund!
Jag är socionom i grunden och har arbetat med socialt arbete inom Malmö Stads socialtjänst de senaste 24 åren. Mestadels inom familjebehandling riktad till barn och ungdomar, men också inom olika typer av förebyggande insatser och vuxna insatser i förhållande till kriminalitet. Jag har lång erfarenhet inom socialt arbete där jag bland annat har arbetat som socialsekreterare, fältsekreterare, ungdomsbehandlare, familjebehandlare, förändringsledare för olika typer av arbetsprocesser inom socialtjänsten och sedan varit chef i drygt 10 år för flera olika verksamheter inom insats. Nu senast startade jag upp och drev en större satsning inom Malmö stad med 16 behandlare riktade till ungdomar i kriminalitet, samt en ny unik samintegrerad skolverksamhet med socionomer och pedagoger. 

Vad kommer du att göra som projektledare på Journal Digital?
Jag kommer att arbeta kundinriktat med kundansvar. Projektleda, dvs tillsammans med kund planera och leda implementeringen av Journal Digital i verksamheter. I detta kommer även utbildning till personal ingåoch löpande stöd till kunden och uppföljning till verksamheten i förhållande till systemet.

Tove Lundell, projektledare Journal Digital

Jag har själv i många år arbetat med Journal Digital och UngDoK och kan se att de båda systemen stödjer behandlaren i att bli skarpare i sin behandling och hur det skapar en tydlighet och delaktighet hos klienten i sin vård som jag värderar högt.

Tove Lundell, projektledare Journal Digital

Hur kom det sig att du valde att lämna den operativa verksamheten inom socialtjänsten?
Anledningen till att jag tog denna chans var för att jag varit operativ chef länge inom insatsverksamhet i socialtjänst och vet hur viktigt det är att ha ett fungerande systemstöd till hands inom socialtjänsten. Jag har alltid, oavsett roll, tyckt att det varit oerhört viktigt att utvärdera och mäta det sociala arbetet som utförs, att vi använder våra resurser på allra bästa sätt och verkligen ser till att vi verkligen gör nytta för dem vi finns till för.

Jag har själv i många år arbetat med Journal Digital och UngDoK och kan se att de båda systemen stödjer behandlaren i att bli skarpare i sin behandling och hur det skapar en tydlighet och delaktighet hos klienten i sin vård som jag värderar högt. Jag tycker också om hur både Journal Digital och UngDoK stödjer verksamheten i sina arbetsprocesser och  hur man som chef får möjligheten till att på ett bra sätt kan ta fram digitala nyckeltal och effektmätningar på aggregerad nivå. Jag har en förhoppning om att jag genom denna tjänst kan få möjlighet att bidra till ett viktigt kvalitetsarbete inom Sveriges socialtjänst.

Tove tillsammans med kollegorna Mikael och Mattias

Vad gör du när du inte jobbar med oss?
Jag bor med min make, mina två tonårstjejer och min älskade labrador och det är förstås dem jag helst vill spendera min lediga tid med på olika sätt. Jag har tränat Crossfit i 11 år, tävlat och numera coachar jag även crossfit, och har tagit upp golf igen efter 20 års uppehåll!

Jag uppskattar en kopp kaffe i solen med en fin vän, laga god mat till vänner eller släkt, resor till städer i Europa, yoga och ligga på spikmatta. Sen spenderar jag gärna våren i trädgården i Bjärred, sommaren i stugan på Öland, hösten i skogen med hunden och vintern med härliga kallbad. 

Välkommen till Journal Digital, Tove, vi är väldigt glada att ha dig ombord! 
Tack.

Läs mer